Jubileumskonsert tillsammans med Spårvägens Musikkår, Sofia Källgren och Lasse Kronér!

15okt2023

Plats: Malmö Live Konserthus

Dag Hammarskjölds torg 4, 211 18 Malmö

Konsertstart: 15:00 Pågår till cirka: 17:00

Länk:

Vi upprepar succén från 2018 tillsamman med Spårvägens Musikkår Malmö!

Vi förenas i en gemensam jubileumskonsert, sprakande av musikalisk glädje. Den cirka 70 musiker starka orkestern får sällskap på scen av de välkända artisterna Sofia Källgren och Lasse Kronér, och tillsammans bjuder vi publiken på ett fullmatat program. Förvänta er symfoniska tongångar hämtade från filmens, operettens och musikalens värld, pop, visor och ballader, och – eftersom det är blåsorkester det handlar om – givetvis också en och annan taktfast marsch. En oslagbar eftermiddag!  

Spårvägens Musikkår Malmö har varit en del av Malmös kulturliv i över ett sekel, och tillhör stadens äldsta musikensembler. Kåren ger amatörmusiker från vitt skilda bakgrunder möjlighet att spela tillsammans på stora och små konserter, evenemang, festivaler eller i andra sammanhang där symfonisk blåsmusik gör människor glada. Vår repertoar sträcker sig från Bach till mellohits och väljs ut för att tillfredsställa såväl publiken som orkestern. Kåren leds sedan 2010 av Conny Månsson.

Söderslätts Musikkår såg dagens ljus första gången under demonstrationståget i Trelleborg den 1 maj 1938. Sedan dess har musikkåren framfört konserter och marscher både i och utanför Trelleborg. Även resorna har blivit många under åren – Tyskland, Italien och Österrike har varit vanliga resmål för de uniformerade musikanterna i rött. Musikkåren har jobbat med många av Sveriges mest kända artister som t ex Lill-Babs, Lill Lindfors, Richard Söderberg, Lasse Berghagen, Kalle Moraeus för att nämna några. Dirigent är ingen mindre än Michael Nordberg som tilldelades uppdraget år 1989.

Sofia Källgren är en av Sveriges mest folkkära sångerskor, känd sedan tonåren från skivinspelningar, filmer, konsert- och musikalscener. Sofia har flera gånger deltagit i Melodifestivalen, gett ut ett antal egna skivor och under de senaste decennierna uppträtt vid allt från visfestivaler och kyrkokonserter till Så ska det låta och Rhapsody in Rock.

Lasse Kronér blev rikskänd på 1980-talet som medlem i showgruppen Triple & Touch, och har sedan dess synts och hörts i otaliga sammanhang. Lasse har tävlat flera gånger i Melodifestivalen, spelat in egna skivor och är även en av Sveriges mest populära programledare, känd från program som Doobidoo, Bingolotto och Smartare än en femteklassare.

Gå tillbaka